Ghid de cusut: 12 instrumente eseniale de cusut - Masini de cusut industriale - A EOL SRL

Ghid de cusut: 12 instrumente esențiale de cusut

ALLSOFT AGENCY

Un lucru pe care trebuie să-l facă fiecare croitor este să-și dea seama de uneltele de cusut de care are nevoie.

Sa vorbești despre toate este copleșitor. Există zeci, dacă nu sute, de instrumente de cusut din care să alegeți. Numiți doar o lucrare de cusut și probabil că există un instrument special conceput pentru a face această treabă.

Gândul de a cumpăra atât de multe lucruri pentru a începe să coase poate fi destul de descurajant.

Vestea bună este că de fapt nu aveți nevoie de atât de multe instrumente de cusut.

Sigur, unele dintre instrumentele de cusut mai specializate pot fi plăcut sa le aveți, dar puteți finaliza o mulțime de proiecte de cusut folosind doar câteva instrumente de bază, multifuncționale.

Iată 12 instrumente esențiale de cusut de care are nevoie fiecare croitor:

Instrumente esențiale de cusut:


1. O mașină de cusut
În cea mai mare parte, croitorii de acasă au trei tipuri de bază de mașini de cusut din care să aleagă.

Mașinile de cusut mecanice sunt cele mai puțin costisitoare. Nu necesită energie electrică pentru a funcționa și sunt relativ ușor de învățat să le folosească. Aceste mașini sunt bune pentru sarcinile de cusut de bază, cum ar fi repararea lacrimilor și confecționarea articolelor de îmbrăcăminte simple.

Mașinile de cusut electronice costă mai mult decât mașinile de cusut mecanice. Modelele electronice sunt, de asemenea, mai rapide, mai precise și echipate pentru a gestiona proiecte de cusut mai complicate. Cel mai bun dintre toate, atât începătorii, cât și canalele mai experimentate consideră că mașinile de cusut electronice sunt ușor de învățat și ușor de utilizat.

Mașinile de cusut computerizate sunt cele mai sofisticate și cele mai scumpe. Acestea tind să aibă mult mai multe caracteristici decât celelalte tipuri de mașini de cusut casnice. Modelele computerizate pot fi, de asemenea, puțin prea complicate pentru începători. Dar oferiți unui croitor experimentat o mașină de cusut computerizată, iar cerul este limita.

2. Ace pentru mașină de cusut


Tipurile de ace ale mașinii de cusut de care aveți nevoie vor depinde de tipurile de țesături pe care le veți folosi și de tipurile de cusut pe care le veți face. Unele ace sunt concepute pentru a face față țesăturilor groase și grele, cum ar fi pielea și denimul. Altele sunt făcute pentru țesături mai delicate, cum ar fi mătasea. Și altele sunt cel mai bine folosite pentru a face cusături decorative.

Regula generală este că greutatea țesăturii este mai mare, cu atât acul va fi mai mare și mai puternic. Și țesăturile ușoare necesită ace mai mici și mai fine.

3. Centimetru pentru croitorie


Centimetrul pentru croitorie este de obicei folosită pentru a face măsurători corporale, dar pot fi folosite și pentru alte sarcini de măsurare, cum ar fi măsurarea unor bucăți de țesătură foarte mari.

În mod ideal, banda dvs. de măsurare va avea cel puțin 59 inci (sau 150 centimetri) lungime. De asemenea, doriți unul care să vă permită să măsurați atât în inci, cât și în centimetri.

4. Pin-uri
Pin-urile sunt utilizate în principal pentru a ține două sau mai multe straturi de țesătură împreună. Acest lucru va împiedica schimbarea țesăturilor în timp ce coaseți.


Pentru majoritatea proiectelor de cusut, tot ce aveți nevoie este un pachet de pin-uri standard. Asigurați-vă că cele pe care le alegeți au o lungime de cel puțin 1 până la 2 inci. De asemenea, doriți ace cu capete mari și vizibile. Un pachet mare de ace cu capete rotunde, din plastic, nu vă va costa mult.


În timp ce pin-urile standard vor funcționa pentru majoritatea lucrărilor de cusut, există excepții. De exemplu, dacă folosiți mătase, veți dori să folosiți știfturi foarte subțiri și ascuțite. Știfturile prea groase sau plictisitoare pot lăsa găuri permanente în țesăturile delicate.

5. O pernuță


O pernuță este concepută pentru a ține obiecte mici și ascuțite, cum ar fi ace și pin-uri drepte.

Când vă aflați în mijlocul unui proiect de cusut, scoaterea unui pin dintr-o pernă este mai ușoară decât încercarea de a pescui unul dintr-o cutie sau borcan. Și pe măsură ce scoateți pin-urile din proiectul dvs., lipirea acestora într-o pernă vă va ajuta să le urmăriți.

O pernă de calitate va fi umplută cu materiale cum ar fi lână și rumeguș. Rândul de lână are proprietăți care vă vor împiedica ruginirea știfturilor și a acelor.

Multe pernițe au, de asemenea, atașat un „căpșun”, care poate fi umplut cu materiale precum smirghel sau nisipul fin. Aceste substanțe au proprietăți abrazive care pot îndepărta rugina și vă ajută să vă păstrați ace și ace ascuțite.

Dacă doriți să cumpărați o pernă, puteți să le găsiți în aproape orice stil sau culoare vă puteți imagina. Dar s-ar putea să preferați să vă faceți propriile. Efectuarea unei perne este un proiect de cusut rapid și distractiv, în special pentru croitorii la început.

6. Ace de cusut manual

Fiecare croitor are nevoie de un set bun de ace de cusut manual.

Există unii oameni cărora le place să coasă cu mâna proiecte întregi. Dar chiar dacă preferați să folosiți o mașină de cusut pentru majoritatea sarcinilor de cusut, ace de mână pot fi utile pentru lucruri cum ar fi cusut pe butoane, repararea unor rupturi mici și lacrimi și tăiere.

Acele de cusut manual vin într-o mare varietate de dimensiuni și grosimi. Unele au vârfuri ascuțite, iar altele au vârfuri plate. Unele sunt groase și puternice, în timp ce altele sunt subțiri și fragile. Unele au ochi mici și pot fi utilizate numai cu fire foarte subțiri, în timp ce altele au ochi atât de mari încât puteți trece o bucată de fire prin ele.

Din fericire, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la cumpărarea acelor individual. Cumpărarea unui pachet de ace variate va acoperi majoritatea, sau chiar toate, bazele dumneavoastră. Asigurați-vă că acele pe care le alegeți sunt fabricate din materiale de calitate. Ace mai ieftine vor fi mai predispuse să se rupă, să ruginească și să-și piardă claritatea.

7. Un degetar


Dacă vreți să coaseți manual, aveți nevoie de un degetar.

Un degetar vă va ajuta să vă protejați degetele de a vă împinge și a fi înțepate de ace. De asemenea, vă vor ajuta să împingeți acele prin țesături groase puțin mai ușor.

Majoritatea degetarelor arată ca niște găleți metalice. Dar pot fi confecționate și din alte materiale, cum ar fi plastic, lemn sau chiar piele.

8. Dispozitiv de rupere a cusaturii

Dacă faceți o greșeală în timp ce coaseți o cusătură, un dispozitiv de rupere a cusăturilor este cel mai simplu mod de a îndepărta cusăturile. Și o puteți face fără să vă rupeți sau să vă deteriorați țesătura.

Alegeți un dispozitiv de rupere a cusăturilor cu mâner lung, ceea ce va face munca de îndepărtare a cusăturilor mult mai ușoară. Și dacă puteți găsi un dispozitiv pentru cusături cu mâner antiderapant, chiar mai bine.

Nu ezitați să înlocuiți un dispozitiv de decupare a cusăturilor care și-a pierdut calitatea. Încercarea de a îndepărta cusăturile cu un dispozitiv de cusătură obosit poate face mai mult rău decât bine.

9. Foarfece de cusut

O pereche bună de cusut sau foarfece de țesătură sunt cel mai bun prieten al croitorului. Așadar, doriți să cumpărați foarfece de cea mai înaltă calitate pe care vi le puteți permite.

Există câteva lucruri de căutat atunci când vă alegeți perechea principală de foarfece de cusut. În primul rând, doriți o pereche care are o lungime de 8 inci (sau 20 de centimetri). Apoi, căutați foarfece care au mânerele așezate la unghi, ceea ce va facilita tăierea țesăturii care se află pe o suprafață plană. În cele din urmă, pentru tăieturi mai precise, veți dori ca foarfecele dvs. să aibă vârfuri ascuțite.

De ce nu puteți folosi doar foarfece obișnuite?

În primul rând, foarfecele obișnuite nu pot tăia țesătura cu aceeași precizie. În al doilea rând, croitoria face multă tăiere și utilizarea foarfecelor care sunt de fapt menite să taie țesătura va ajuta la prevenirea oboselii mâinilor.

Foarfecele de cusut sunt extrem de ascuțite, motiv pentru care au tăiat țesătura atât de bine. Așadar, va trebui să ascuți lamele foarfecelor din când în când.

Dacă doriți să păstrați foarfecele mai ascuțite mai mult timp, nu le folosiți pentru a tăia nimic altceva decât țesătura. Chiar și folosirea acestora pentru a tăia modelul de hârtie va estompa lama. Și utilizarea foarfecelor de cusut deteriorate poate duce la tăieturi inegale, țesături mărunțite și o mână obosită.

Asigurați-vă că mânerele foarfecelor dvs. de cusut sunt diferite de mânerele oricărei alte foarfece pe care le dețineți. În acest fel, nu le veți folosi din greșeală pentru a tăia altceva.

10. Foarfece zig-zag

Foarfecele zig-zag sunt foarfece care au lamele dinților. Aceste lame vă vor tăia țesătura într-un model în zig-zag.

Foarfecele zig-zag sunt o modalitate rapidă și ușoară de a conferi țesăturii care nu se sfâșie, cum ar fi pâslă sau fleece, o margine decorativă. De asemenea, le puteți folosi pentru a termina marginile pe țesături bine țesute.

În ceea ce privește alte tipuri de țesături, tăierea marginilor cu foarfece zig-zag va ajuta la prevenirea deteriorării. Acest lucru va fi deosebit de util dacă aveți țesături pe care doriți să le păstrați pentru o vreme.

11. Un fier de calcat

Majoritatea proiectelor de cusut vă vor instrui să calcati... ceva, fie că sunt cusături, tivuri sau o bucată de țesătură pe care urmează să o tăiați. Deci, să ai un fier de călcat bun la dispoziție este o necesitate. Și, desigur, probabil că veți dori o masă de călcat.

Uneori, când vă aflați în febra unui proiect de cusut, ultimul lucru pe care doriți să-l faceți este să vă opriți să călcați ceva. Dar calcarea țesăturii pe tot parcursul procesului de cusut vă va ajuta să ajungeți cu o piesă mai curată și mai profesională.

12. Un creion pentru țesătură

Creioanele pentru țesături sunt mai ușor de lucrat decât alte instrumente de marcare, cum ar fi creta de croitor. Și probabil că veți dori să aveți două dintre ele în trusa de scule de cusut. Un creion de țesătură ușoară va face urme care ies în evidență pe țesăturile întunecate, iar un creion întunecat va face urme vizibile pe țesături mai deschise.

Există diferite tipuri de creioane de țesătură pentru a alege. De exemplu, un creion de țesătură solubilă în apă va face urme care pot fi îndepărtate cu apă. Și urmele făcute de un creion din țesătură de cretă pot fi îndepărtate cu mâna.

Alte instrumente de cusut la îndemână

Iată câteva instrumente de cusut care nu sunt neapărat esențiale, dar sunt plăcute să le ai la îndemână.

O masina de croit

O masina de croit este o lamă circulară fixată pe un mâner din plastic sau metal. Dacă rotiți lama pe o bucată de țesătură, veți lăsa în urmă o tăietură curată și precisă.
Masinile de croit sunt rapide și precise, motiv pentru care multe croitorii le preferă. De asemenea, pot tăia mai multe straturi de țesătură simultan, motiv pentru care sunt atât de populare cu matlasele.

Lamele unui tăietor rotativ sunt extrem de ascuțite. Pe măsură ce lama își pierde claritatea, tăietorul va deveni mai puțin eficient. Din fericire, lamele tăietoare rotative pot fi ușor înlocuite.

Creta croitorului
Creta de croitor poate fi folosită pentru a transfera marcaje dintr-un model pe piesele dvs. de țesătură.

Marcajele făcute cu cretă de croitor sunt ușor de îndepărtat. Puteți pur și simplu să le periați cu mâna sau cu o bucată de țesătură.

Puteți găsi cretă de croitor într-o varietate de culori. Puteți utiliza o cretă de croitor de culoare deschisă pentru a marca țesăturile întunecate și o cretă de croitor de culoare închisă pentru a marca țesăturile deschise. Unul dintre lucrurile minunate despre cusut este că nu ai nevoie de atât de mult pentru a începe. De fapt, atâta timp cât aveți câteva instrumente de cusut de bază, este puțin probabil să rămâneți fără potențiale proiecte de cusut pe care le puteți face.